Siguranta, istoric si obligativitate

Fa doua lucruri deodata:  alege siguranta si fii in legalitate!

O anvelopa dezumflata prea mult nu ofera stabilitate buna si nici aderenta, in plus creste consumul cu pana la 20-30%, iar un cauciuc prea umflat poate sa cauzeze probleme la franare, dar este si mai usor expus deteriorarii si altor situatii neplacute.

Cu ajutorul informatiilor oferite de acesti senzori, conducatorul auto poate reduce riscul accidentelor, emisiile de dioxid de carbon si implicit consumul de combustibil.

Afla mai multe despre Senzorii de presiune in roti cu valva metalica AICI

Istoric:

Totul a inceput in anul 2000 in Statele Unite ale Americii, cand Administratia Pentru Siguranta Traficului (NHTSA) a emis documentul TREAD (Transportation Recall Enhancement, Accountability and Documentation) prin care reglementaza printre altele si implementarea sistemelor de monitorizare a presiunii aerului din anvelope de catre producatorii masinilor.

Un mare producator de masini din SUA a raportat o serie de incidente grave legate de presiunea cauciucurilor, fapt ce a dus la interventia organismului ce se ocupa cu siguranta traficului rutier.

 

In Europa si Romania:

Montarea sistemelor de monitorizare a presiunii in pneuri (TPMS – Tyre Pressure Monitoring System) a devenit obligatorie pentru toate autovehiculele noi din categoria M1 (autoturisme) incepand cu data de 01 noiembrie 2014 ( aliniatul 5, art. 13 din Regulamentul (CE) nr.661/2009 cu modificarile si completarile ulterioare

Afla mai multe AICI

 

 

lege senzori presiune roti siguranta

0 Comentarii

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.