Senzori presiune roti universali

Siguranta sporita cu senzori presiune roti universali

Fii in siguranta cu senzori de presiune roti universali cu valva metalica

De fiecare data cand te afli la volan vrei sa ai in primul rand senzatia de siguranta si apoi, bineinteles o experienta cat mai placuta a calatoriei, indiferent de durata acesteia.

Tocmai de aceea, este important ca presiunea aerului din anvelope sa fie la nivelul optim; (valori stabilite de producatorul autoturismului si al anvelopelor de comun acord in urma unor teste complexe); in caz contrar exista riscuri destul de mari pe care nimeni nu doreste sa si le asume.

In acest sens, s-a stabilit ca in monitorizarea acestor valori sa fie folosit sistemul TPMS direct, pentru care avem nevoie de senzori in fiecare roata a autoturismului.

Informatiile pe care senzorul de presiune le transmite in timp real sunt temperatura aerului din anvelope si presiunea din interiorul acestora cu ajutorul emitatorului RF catre receptorul masinii (TPMS).

 

Scurt istoric

Utilizarea senzorilor de presiune roti a inceput sa fie reglementata initial in SUA incepand cu anul 2000. Atunci, Administratia Pentru Siguranta Traficului (NHTSA) a elaborat documentul TREAD prin care se reglementeaza normele si implementarea sistemelor de monitorizare a presiunii aerului din anvelope de catre producatorii masinilor.

In Uniunea Europeana si implicit Romania, obligativitatea echiparii autovehiculelor cu acest tip de senzori a intrat in vigoarea incepand cu data de 01 noiembrie 2014 ( aliniatul 5, art. 13 din Regulamentul (CE) nr.661/2009 .

Echiparea rotilor cu senzori de presiune, pe langa faptul ca este obligatorie, are multiple anvantaje, printre care cel mai important este reducerea riscului de accidente.

Aderenta anvelopelor este influentata printre altele, de nivelul presiunii. Sistemul TPMS monitorizeaza presiunea constant tocmai pentru a preveni accidentele rutiere.

Un studiu al NHTSA din 2012 a concluzionat ca utilizarea sistemelor TPMS poate reduce probabilitatea dezumflarii anvelopelor cu pana la 55%, evitandu-se astfel dezechilibre periculoase ale masinii la viteze mari.

De ce avem nevoie de senzori presiune roti?

Presiunea optima influenteaza durata de viata a cauciucului, distanta de franare, acvaplanarea, asigurand o stabilitate crescuta, oferind o mai mare siguranta soferului, vehiculului, incarcaturii si a celorlalti participanti in trafic.

Pe langa siguranta sporita, echiparea rotilor cu acesti senzori ajuta la reducerea consumului de carburant, dat fiind faptul ca o anvelopa umflata necorespunzator creste consumul de combustibil cu pana la 20-30%.

Totodata, riscul de uzura a anvelopelor scade considerabil prin monitorizarea presiunii aerului din interiorul acestora.

Normele de siguranta prevad verificarea lunara a presiunii aerului din anvelope tocmai pentru a preveni o multime de situatii neplacute; aici te ajuta senzorii de presiune roti universali CUB cu valva metalica.

Iti stam la dispozitie cu orice informatie necesara echiparii autoturismului tau la numarul de contact 0310.059.059, la adresa de email contact@senzoripresiune.com sau completand formularul de contact.

0 Comentarii

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.