Senzori presiune roti universali

Senzori presiune roti obligatorii

TPMS – Senzori presiune roti obligatorii din 2014

Incepand cu luna noiembrie 2014 a devenit obligatorie echiparea cu sisteme de monitorizare a presiunii in pneuri (TPMS); conform Regulamentul (CE) nr.661/2009 , in conformitate cu prevederile aliniatului 5, articolul 13 cu modificarile si completarile ulterioare.(pentru textul RNTR2 apasa AICI)

Prevederile acestui Regulament sunt obligatorii pentru omologarea autovehiculelor, in conformitate cu Directiva 2007/46.CE, Anexa IV, Partea I, liniile 46E si63.

Cerintele tehnice ale acestor sisteme sunt definite in Regulamentul CEE-ONU nr.64.

In Uniunea Europeana, normele prevad echiparea autovehiculelor din categoria M1(autoturisme) cu un sistem monitorizare a presiunii in pneuri.

Sistemul de monitorizare a presiunii in anvelope TPMS avertizeaza soferii atunci cand o anvelopa are o presiune prea mica.

Daca presiunea scade sub cea recomandata de constructor anvelopele se pot deforma excesiv; fapt care duce la cresterea temperaturii aerului din acestea reducand aderenta.

Sistemul trebuie sa poata atentiona conducatorul auto, printr-o avertizare la bord, atunci cand are loc o modificare a presiunii in pneuri.

Astfel, se contribuie la mentinerea sigurantei in trafic si, totodata, se asigura un consum optim de carburant.

Istoric

Regulamentul initial a fost emis pentru prima data in SUA, la inceputul anilor 2000; dupa ce au avut loc o serie de accidente rutiere din cauza presiunii neconforme in anvelope.

Din cauza presiunii insuficiente a aerului si viteza mare de rulare anvelopele s-au dezintegrat.

Organismul de supraveghere a traficului rutier din SUA a impus o serie de reglementari pentru a evita astfel de situatii.

Congresul din SUA a adoptat documentul TREAD (Transportation Recall Enhancement, Accountability and Documentation) in anul 2000. Documentul impune printre altele, producatorilor de masini, echiparea acestora cu sisteme care sa monitorizeze presiunea aerului in anvelope.

Aceste sisteme se numesc TPMS (Tire Pressure Monitoring System) si sunt de doua feluri: iTPMS si dTPMS.

iTPMS preia informatiile in mod indirect cu ajutorul sistemului ABS. Acesta se foloseste de un algoritm care compara semnalele si detecteaza care roata are presiunea sub limita impusa de constructor.

Dtpms utilizeaza senzori de presiune in fiecare roata. Acestia transmit in timp real informatii legate de presiunea aerului si temperatura acestuia.

Nu incerca sa dezactivezi sistemul TPMS, utilizarea senzorilor de presiune este obligatorie.

Ne pot contacta pentru orice informatie necesara echiparii autoturismului tau cu senzori de presiune roti obligatorii la numarul de contact 0310.059.059, la adresa de email contact@senzoripresiune.com sau completand formularul de contact.

0 Comentarii

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

× Cu ce te putem ajuta?