Montare senzori presiune

Montare senzori presiune

Tutorial montaj senzori de presiune roti

Pentru ca este sanatos sa ne informam constant, mai jos un video instructiv privind montarea / demontarea unui senzor de monitorizare a presiunii in roti. Un scurt tutorial de montare senzori presiune.

Intrucat nu toti avem la indemana echipamentele necesare si montarea senzorilor, nu ar trebui sa se regaseasca in lista “de facut in timpul liber”, se recomanda montarea senzorilor de catre personal specializat.

In caz contrar, cu siguranta vor aparea o multime de erori si este inutil sa ne punem siguranta noastra si a celorlalti in pericol.

Daca nu aveti rabdare sa vizionati tutorialul video puteti citi si pasii din urmatorul text:

1. Gaura valvei jantei trebuie sa fie curata, fara nici o urma de impuritati. Asigura-te ca suprafetele de contact dintre urmatoarele componente sunt curate: a surubului de fixare a senzorului de presiune TPMS pe supapa, a corpului supapei, a saibei si a ventilului.
2. Demonteaza surubul senzorului, saiba si capacul valvei din ansamblu;
3. Pozitioneaza corpul senzorului TPMS (montat in interiorul rotii) cu fata de plastic spre anvelopa, impinge manual corpul supapei prin janta pana cand saiba de cauciuc atinge marginea acesteia.
4. Insurubeaza senzorul si corpul supapei, saiba de cauciuc si ansamblul miezului de supapa folosind surubul.
5. Mentine corpul senzorului montat in interiorul rotii contra jantei si infileteaza saiba si capacul ventilului la 4.0 Nm.

Informatii suplimentare

Este recomandat ca montarea/ demontarea senzorului sa fie efectuata de catre personalul calificat din service.
Respecta toate instructiunile de utilizare a produsului pentru a evita functionarea necorespunzatoare a senzorului sau intregului sistem TPMS.

Instalarea / utilizarea necorespunzatoare a senzorilor TMPS va duce la o functionare defectuoasa.

Dupa montarea senzorilor, testeaza sistemul TPMS conform instructiunilor din manualul de utilizare al producatorului autovehicului pentru a te asigura ca functioneaza corespunzator.

In cazul in care apar erori, reverifica daca ai respectat instructiunile de montaj; efectueaza ajustarile necesare si retesteaza.

Daca situatia persista, te rugam sa te adresezi unei reprezentante autorizate a dealer-ului autovehicului.
Aceste ansambluri de senzori TPMS sunt proiectate si fabricate pentru a fi utilizate numai cu roti/anvelope originale (OE).

Utilizatorul este obligat sa se asigure ca sistemul si echipamentele pe care utilizeaza senzorii, functioneaza corespunzator si nu pune in pericol siguranta acestuia.

Producatorul si comerciantul nu isi asuma raspunderea pentru situatiile aparute in urma instalarii/utilizarii/manipularii defectuoase a produsului.

Pentru orice nelamuriri despre montare senzori presiune ne puteti contacta prin telefon, chat sau formularul din pagina de contact.

0 Comentarii

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

× Cu ce te putem ajuta?